Endüstriyel mutfak ekipmanları, restoranlar, oteller, kafeler ve diğer büyük mutfaklarda verimli ve güvenli bir şekilde yemek hazırlanabilmesi için tasarlanmış, güçlü ve dayanıklı cihazlardır. Bu ekipmanların boyutları, hem yer tasarrufu sağlamak hem de verimli bir çalışma ortamı oluşturmak amacıyla dikkatle belirlenir. CM Teknik olarak, endüstriyel mutfak ekipmanlarının tasarımı ve montajı konusunda geniş bir deneyime sahip bir firmayız. Bu yazıda, endüstriyel mutfak ekipmanlarının ölçülerini, seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurları ve nasıl bir mutfak düzeni oluşturulması gerektiğine dair bilgiler sunacağız.
Endüstriyel Mutfak Ekipmanlarının Temel Ölçüleri
Empero 500 Tabaklık Bulaşık yıkama Makinesi Ölçüleri;
MODEL: EMP 500
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm : 590X700X820
MODEL: EMP 1100 Bardak Yıkama Makinesi
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm : 480X580X720
MODEL: EMP 1000 Giyotin Tipi Bulaşık Makinesi
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm : 696X765X1485
Öztiryakiler 500 Tabaklık Bulaşık Yıkama Makinesi Ölçüleri;
MODEL: OBY 500
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm : 600X650X830
Sepet Ebadı (mm) : 500X500X105
MODEL: OBY 500 E
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm : 600X670X850
Sepet Ebadı (mm) : 500X500X105
MODEL: OBY 500 D
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm : 600X650X830
Sepet Ebadı (mm) : 500X500X105
Maksan 500 Tabaklık Bulaşık Yıkama Makinesi Ölçüleri ;
MODEL: DW 500
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm: 605X605X830
Sepet Ebadı (mm) : 500X500X110
MODEL: PROEXPERT DW 12 Bardak Yıkama Makinesi
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm: 430X475X650
Sepet Ebadı (mm) : 500X500X105
MODEL: DW 1000 E
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm: 650x775x1400
Sepet Ebadı (mm) : 500X500X110
MODEL: DW 2000 Konveyörlü Bulaşık Makinesi
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm: 2430X700X1780
Sepet Ebadı (mm) : 500X500X110
İnoksan 500 Tabaklık Bulaşık Yıkama Makinesi Ölçüleri ;
MODEL: BYM 052
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm: 600X600X835
MODEL: BYM 052S
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm: 600X600X830
MODEL: BYM 042 Bardak Yıkama Makinesi
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm: 460x560x730
MODEL: BYM 102 Giyotin Tipi Bulaşık Makinesi
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm: 740X743X1570
Winterhalter Bulaşık Yıkama Makinesi Ölçüleri ;
MODEL: PT 500 Giyotin Tipi Bulaşık Yıkama Makinesi
Boyut (genişlik-derinlik-yükseklik) mm: 635X750X1485
Sepet Ebadı (mm) : 500X500
Fırınlar: Endüstriyel fırınlar genellikle 60 cm, 80 cm, 90 cm ve 120 cm genişliklerinde olabilir. Yükseklik ve derinlik ise model ve tipine göre değişir. Genelde yükseklik 85 cm ile 120 cm arasında, derinlik ise 60 cm ile 70 cm arasında olur.
Ocaklar: Endüstriyel ocaklar da benzer ölçülere sahiptir ve genellikle 60 cm genişliğinde olur. Ancak, daha geniş modeller 90 cm, 120 cm veya 150 cm olabilir. Çiftli veya dört gözlü ocak seçenekleri bulunur.
Dondurucular ve Buzluklar: Dondurucular, genellikle 60 cm derinlik, 80 cm genişlik ve 170-200 cm arası yüksekliklere sahip olabilir. Buzluklar da bu ölçülerin çevresinde değişiklik gösterir, bazıları daha geniş, bazıları ise daha derin olabilir.
Bulaşık Makinaları: Endüstriyel bulaşık makineleri, genellikle 50-70 cm genişliklerinde olup, yüksek kapasiteye sahip olanlar 120 cm’ye kadar genişleyebilir. Yükseklik ise 85 cm civarındadır.
Tezgahlar ve Çalışma Alanları: Endüstriyel mutfak tezgahları, genellikle 60 cm derinlik ve 85 cm yükseklik ölçülerine sahip olup, uzunluk ihtiyaca göre 100 cm ile 300 cm arasında değişir. Özellikle geniş mutfaklarda daha uzun çalışma tezgahları tercih edilir.
Soğutma Dolapları: Endüstriyel soğutma dolapları genellikle 80-90 cm genişliğinde ve 70-90 cm derinliğinde olur. Yükseklik, modellerine göre değişmekle birlikte, genellikle 170 cm ile 200 cm arasındadır.
Endüstriyel Mutfak Ekipmanlarının Yerleşimi
Endüstriyel mutfakların verimli çalışabilmesi için ekipmanların doğru bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Mutfak düzeni, hem iş gücünün verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar hem de yemeklerin daha hızlı hazırlanmasına olanak tanır. İyi bir düzen için şu faktörlere dikkat edilmelidir:
Çalışma Alanları Arasında Yeterli Mesafe: Her ekipmanın etrafında yeterli boşluk bırakılmalıdır. Bu, güvenlik ve verimlilik açısından önemlidir. Çalışanlar hareket ederken birbirine çarpmamalıdır.
Bölümleme: Hazırlık, pişirme, soğutma, saklama ve bulaşık gibi farklı alanlar arasındaki mesafeler de önemli olmalıdır. Bu bölümler arasında uygun akış sağlanmalıdır.
Hizmet Alanları: Servis alanının mutfaktan uzak olmaması, yiyeceklerin hızlı bir şekilde servis edilmesi için önemlidir.
Endüstriyel mutfak ekipmanları hakkında bilgi almak kurulum, bakım ve arıza durumlarında CM Teknik Endüstriyel Mutfak Servis Hizmetlerine ücretsiz çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz 0(216) 606 17 65 – 0530 942 62 45
Yazi Düzenleme Tarihi: Ocak 2025