Müşteri hizmetleri

24 Kasım 2016 Perşembe
Endüstriyel Fırın Çeşitleri Nelerdir?
Endüstriyel Fırın Çeşitleri Nelerdir?

Endüstriyel fırın üretim yapan mutfaklar için en önemli unsurlardan biri olduğu gibi, karar vermesi de bir o kadar zordur. Bu makalemizde sizler için karar vermenizi kolaylaştıracak bazı temel bilgiler paylaşalım istedik. Doğru fırını seçebilmek doğru sonuca ulaşmanın püf noktalarından biridir. Endüstriyel fırınlar mutfakların en pahalı cihazlarındandır. Peki endüstriyel fırınlar bu maliyeti hak ediyor mu? İyi bir marka tek tercih sebebi olabilir mi? Hangi özellikler sizin için önemli? Aklınıza takılanları bu yazımızda açıklıyoruz.

Endüstriyel Fırın Çeşitleri

Endüstriyel fırınlar çok yönlü, yeteneklerini saymakla bitmez; son kullanıcının işini kolaylaştırmak için her gün yeni özellikler eklenerek tekrar tekrar güncelleniyorlar. Fırınlar artık buharlı pişirme, ızgara ya da kuru pişirme yapabiliyorlar. Pişirilecek ürünün çeşidine göre geliştirilmiş özelliklere sahip fırınlar tercih ettikleriniz olmalı ki, doğru sonucu her üründe yakalayabilesiniz.

  • Öncelikle ürün tercihi yaparken ne pişirileceği ve hangi kapasitede bir mutfak için pişirim yapılacağı belirlenmelidir.
  • İşletmede eğer unlu mamul pişirimi yapılacak ise 40×60 cm euronorm ebatlarındaki tepsilere uyumlu fırınlar tercih edilmelidir.
  • Eğer işletmede yemek ağırlıklı bir menü var ise gastronorm küvetlere uyumlu ürün tercih edilmelidir. İhtiyacınıza göre GN 2/1 veya GN 1/1 gibi gastronom standartlarına uyumlu konveksiyonlu fırın modelleri en çok tercih edilenler arasındadır.
  • Fırının büyüklüğü işletmenin hedeflediği kapasitenin altında kalmayacak şekilde ayarlanmalıdır. Kapasitesi yüksek işletmelerde tepsi sayısı fazla olan fırınlar tercih etmelidir.

GAZLI FIRIN

  • GAZLI FIRIN ve elektrikli fırınlar arasında özellik olarak çok büyük bir fark yoktur. Ancak yoğun ve sürekli çalışan fırınların gazlı tercih edilmesi, işletme giderlerini düşürmek açısından avantajlı olacaktır. Eğer yüksek kapasiteli mutfak için hizmet verilmiyor ise elektrikli fırınların kullanımı daha pratik ve karlı olacaktır.

KONVEKSİYONLU FIRIN

  • KONVEKSİYONLU FIRIN ürettiği ısıyı bir yada birkaç fan ile fırının içerisinde döndürerek pişirme yapan fırınlardır. Bazı özel ürünler dışında neredeyse tüm pişirimlerde konveksiyonlu fırınlar kullanılabilir. Konveksiyonlu fırının teknik özelliklerine göre fan hızının kontrol edilebildiği modeller bulunmaktadır.

BUHARLI FIRIN

  • BUHARLI FIRIN şebeke suyuna bağlanarak içerisine su alırlar. Aldıkları suyu yüksek ısı ile buhara dönüştürerek yiyeceğin öz suyunu kaybetmeden pişmesini sağlarlar. Bu özellik sayesinde birbirinden lezzetli ve görseli çok güzel rengini kaybetmemiş yemekler pişirebilirsiniz.

  1. endüstriyel konveksiyonel fırın fiyatları
  2. endüstriyel fırın markaları
  3. endüstriyel fırın çeşitleri
  4. 2.el sanayi tipi fırın fiyatları

CM Teknik 24 Kasım 2016 PerşembeOkunma Sayısı (5808)Sayfayı Yazdır

Yeni Endüstriyel Yazılar
Endüstriyel Kahve Makineleri ArızalarıEndüstriyel Kahve Makineleri Arızaları27 Nis 2022 Çarşamba

Endüstriyel kahve makineleri arıza nedenleri ve çözümleri hakkında bilgiler.

Endüstriyel MutfakEndüstriyel Mutfak04 Oca 2022 Salı

Endüstriyel mutfak ekipmanları faydaları, kullanım alanları ve endüstriyel mutfak cihazları hakkında bilgiler.

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve ÖzellikleriMaksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve Özellikleri27 Nis 2021 Salı

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanım talimatları, arıza çeşitleri ve sebepleri, maksan fırın bakım, temizlik ve onarım önerileri

Whatsapp iletişimWhatsapp İletişim