Müşteri hizmetleri

24 Kasım 2016 Perşembe
Endüstriyel Fırın Çeşitleri Nelerdir?
Endüstriyel Fırın Çeşitleri Nelerdir?

Endüstriyel fırın üretim yapan mutfaklar için en önemli unsurlardan biri olduğu gibi, karar vermesi de bir o kadar zordur. Bu makalemizde sizler için karar vermenizi kolaylaştıracak bazı temel bilgiler paylaşalım istedik. Doğru fırını seçebilmek doğru sonuca ulaşmanın püf noktalarından biridir. Endüstriyel fırınlar mutfakların en pahalı cihazlarındandır. Peki endüstriyel fırınlar bu maliyeti hak ediyor mu? İyi bir marka tek tercih sebebi olabilir mi? Hangi özellikler sizin için önemli? Aklınıza takılanları bu yazımızda açıklıyoruz.

Endüstriyel Fırın Çeşitleri

Endüstriyel fırınlar çok yönlü, yeteneklerini saymakla bitmez; son kullanıcının işini kolaylaştırmak için her gün yeni özellikler eklenerek tekrar tekrar güncelleniyorlar. Fırınlar artık buharlı pişirme, ızgara ya da kuru pişirme yapabiliyorlar. Pişirilecek ürünün çeşidine göre geliştirilmiş özelliklere sahip fırınlar tercih ettikleriniz olmalı ki, doğru sonucu her üründe yakalayabilesiniz.

  • Öncelikle ürün tercihi yaparken ne pişirileceği ve hangi kapasitede bir mutfak için pişirim yapılacağı belirlenmelidir.
  • İşletmede eğer unlu mamul pişirimi yapılacak ise 40×60 cm euronorm ebatlarındaki tepsilere uyumlu fırınlar tercih edilmelidir.
  • Eğer işletmede yemek ağırlıklı bir menü var ise gastronorm küvetlere uyumlu ürün tercih edilmelidir. İhtiyacınıza göre GN 2/1 veya GN 1/1 gibi gastronom standartlarına uyumlu konveksiyonlu fırın modelleri en çok tercih edilenler arasındadır.
  • Fırının büyüklüğü işletmenin hedeflediği kapasitenin altında kalmayacak şekilde ayarlanmalıdır. Kapasitesi yüksek işletmelerde tepsi sayısı fazla olan fırınlar tercih etmelidir.

GAZLI FIRIN

  • GAZLI FIRIN ve elektrikli fırınlar arasında özellik olarak çok büyük bir fark yoktur. Ancak yoğun ve sürekli çalışan fırınların gazlı tercih edilmesi, işletme giderlerini düşürmek açısından avantajlı olacaktır. Eğer yüksek kapasiteli mutfak için hizmet verilmiyor ise elektrikli fırınların kullanımı daha pratik ve karlı olacaktır.

KONVEKSİYONLU FIRIN

  • KONVEKSİYONLU FIRIN ürettiği ısıyı bir yada birkaç fan ile fırının içerisinde döndürerek pişirme yapan fırınlardır. Bazı özel ürünler dışında neredeyse tüm pişirimlerde konveksiyonlu fırınlar kullanılabilir. Konveksiyonlu fırının teknik özelliklerine göre fan hızının kontrol edilebildiği modeller bulunmaktadır.

BUHARLI FIRIN

  • BUHARLI FIRIN şebeke suyuna bağlanarak içerisine su alırlar. Aldıkları suyu yüksek ısı ile buhara dönüştürerek yiyeceğin öz suyunu kaybetmeden pişmesini sağlarlar. Bu özellik sayesinde birbirinden lezzetli ve görseli çok güzel rengini kaybetmemiş yemekler pişirebilirsiniz.

  1. endüstriyel konveksiyonel fırın fiyatları
  2. endüstriyel fırın markaları
  3. endüstriyel fırın çeşitleri
  4. 2.el sanayi tipi fırın fiyatları

CM Teknik 24 Kasım 2016 PerşembeOkunma Sayısı (2410)Sayfayı Yazdır

Yeni Endüstriyel Yazılar
Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Sık Sorulan Sorular 1Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Sık Sorulan Sorular 115 Mar 2019 Cuma

Endüstriyel Mutfak Ekipmanlarında karşılaştığınız sorunlar ve çözümleri

Empero EMP 100 lük (Giyotin) Kullanma Kılavuzu Empero EMP 100 lük (Giyotin) Kullanma Kılavuzu 14 Ara 2018 Cuma

Empero EMP. 100’lik (Giyotin) Bulaşık yıkama makinesi ve temizliği ile ilgili kullanım talimatları

WİNTERHALTER BULAŞIK MAKİNASI UC SERİSİ KULLANIMIWİNTERHALTER BULAŞIK MAKİNASI UC SERİSİ KULLANIMI21 Eyl 2018 Cuma

Winterhalter UC serisi ve Bulaşık Yıkama Makinesi kullanım ve güvenlik bilgileri hakkında genel bilgilendirme