Müşteri hizmetleri
Bu Sayfayı Sosyal Medya'da Paylaş
  1. Ana Sayfa Ana Sayfa
  2. Blog Blog
  3. Endüstriyel Mutfak Servisi Nedir? Endüstriyel Mutfak Servisi Nedir?

16 Mart 2017 Perşembe
Endüstriyel Mutfak Servisi Nedir?
Endüstriyel Mutfak Servisi Nedir?

Endüstriyel mutfak servisi denilince akla ilk gelenlerden, paslanmaz çelikten üretilerek yapılan hemen hemen her kullanıma uygun mutfak gereçlerinin, mutfak ürününün son kullanım şekline kadar hazırlanmasını sağlayan yapıya endüstriyel mutfak servisi denir. Her alana hizmet verebilecek endüstriyel mutfak servisi firmaları mutfakların ihtiyacını giderebilecek ve uzun vade de kullanıma uygun olarak oldukça kaliteli yıpranmaz ürünleri ve mutfak aletlerini sağlayıp satışını yapmaktadır.

Endüstriyel mutfak servisi hizmet sektörü epey geniştir.

Fırın mutfağı, Otel mutfağı, Restoran mutfağı, Lokanta mutfağı, Bar mutfağı, Askeri tesis mutfağı, Hastane mutfağı, Pastane mutfağı, Okul mutfağı, Yurt mutfağı, Cafe mutfağı, Catering mutfağı, Dinlenme tesisi mutfağı, Gemi mutfağı, Medikal ürünler vb.

Endüstriyel Mutfak operasyon süreçleri;

DEPOLAR

  • Soğuk hava depoları; et soğuk oda-sebze soğuk oda-deep freeze (derin dondurucu) ayrıca kendi aralarında da gruplandırılabilir.
  • Kiler odaları-günlük depolar

ANA MUTFAK

  • Hazırlık bölümü; et, tavuk, balık hazırlık, sebze hazırlık, hamur hazırlık.
  • Pişirme Bölümü; Pişirme ocakları fırınlar, davlumbazlar.
  • Bulaşık yıkama bölümü; bulaşık alma grubu, bulaşık yıkama grubu, istifleme grubu.

SERVİS MUTFAĞI

  • Servis hazırlık üniteleri
  • Sıcak servis üniteleri
  • Soğuk servis üniteleri
  • Nötr servis üniteleri
  • Hareketli Servis üniteleri
  • Mutfak ölçüleri alınırken dikkat edilecek hususlar

Her sektöre uygun endüstriyel mutfak kurmak için öncelikle mutfak ve servis mutfağı kurulacak mahallin görülmesi gerekmektedir. Duvar ölçüleri alınırken kolonlar, kirişler, su, elektrik, baca, tesisat, pencere ve kapılar göz önünde bulundurularak dikkatli vaziyette alınmalıdır.

Kapı girişleri dönüşleri-merdiven boşlukları imalatı yapılacak olan mutfak ürünlerinin geçişini zorlaştıracak vaziyetteyse mutfak malzemeleri mevcut mahale göre imal edilmelidir. Ölçüsü alınan mutfak ve servis mahalinin uygun bir şekilde 3 boyutlu projelendirmesini yaparak mutfağımızı bitmiş olarak görebiliriz.

Proje ve fiyat onaylandığında anlaşma şekline uygun vaziyette mutfak malzemeleri imalatına başlanabilir. Mutfak mahalli mutfak gereçlerinin montajına uygun haldeyse montajları yapılarak endüstriyel mutfak kurulmuş olur.


CM Teknik 16 Mart 2017 PerşembeOkunma Sayısı (1473)Sayfayı Yazdır

Yeni Endüstriyel Yazılar
Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Sık Sorulan Sorular 1Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Sık Sorulan Sorular 115 Mar 2019 Cuma

Endüstriyel Mutfak Ekipmanlarında karşılaştığınız sorunlar ve çözümleri

Empero EMP 100 lük (Giyotin) Kullanma Kılavuzu Empero EMP 100 lük (Giyotin) Kullanma Kılavuzu 14 Ara 2018 Cuma

Empero EMP. 100’lik (Giyotin) Bulaşık yıkama makinesi ve temizliği ile ilgili kullanım talimatları

WİNTERHALTER BULAŞIK MAKİNASI UC SERİSİ KULLANIMIWİNTERHALTER BULAŞIK MAKİNASI UC SERİSİ KULLANIMI21 Eyl 2018 Cuma

Winterhalter UC serisi ve Bulaşık Yıkama Makinesi kullanım ve güvenlik bilgileri hakkında genel bilgilendirme