Müşteri hizmetleri

25 Kasım 2016 Cuma
Öztiryakiler Bulaşık Makinesi Temizlik ve Bakım
Öztiryakiler Bulaşık Makinesi Temizlik ve Bakım

Öztiryakiler bulaşık makinesi bakımı elektrik enerjisi ve su bağlantısı kesildikten sonra aşağıda belirtildiği şekilde güvenlik şartlarını bilen kişiler tarafından yapılmalıdır.

  • Öztiryakiler teknik servis,
  • Öztiryakiler endüstriyel mutfak,
  • Öztiryakiler servisi ataşehir istanbul

Öztiryakiler Bulaşık Makinesi Günlük Bakım;

Öztiryakiler bulaşık makinesi bakımı tüketici tarafından yapılmalıdır. Gün içinde belirli aralıklarla yapılan her bulaşık yıkama işleminden sonra makinayı temizlemek için şunlar yapılmalıdır.

  1. Yıkama ve durulama kolları yerinden sökülerek fıskiyelerde, kolların içinde kalabilecek artıklar, tazyikli su, fırça, ince tel v.b. gibi yöntemlerle temizlenmeli ve tekrar yerine takılmalıdır.
  2. Öztiryakiler bulaşık makinesi bakımı, yıkama tankı üzerindeki kırıntı süzgeçleri sökülerek temizlenmelidir. Kırıntı süzgeçlerini takmadan kesinlikle yıkama yapmayınız!
  3. Makinada iki yıkama işlemi arası süre 5 saati geçecekse, tahliye (taşma) borusu yerinden çıkartılarak tank içindeki pis suyun tamamıyla boşaltılması sağlanmalıdır.
  4. Öztiryakiler bulaşık makinesi bakımında emiş filtresi yerinden çıkartılarak tazyikli suyla temizlenmelidir.
  5. Tankın içerisi bir sünger ya da bez yardımıyla bol suyla temizlenmelidir.
  6. Temizlik işlemi bittiğinde emiş filtresi, tahliye borusu, kırıntı süzgeçleri ile yıkama vede durulama kolları yerine takılmalıdır.
  7. Belirli bir kullanımdan sonra, cihazın kızakları kireçleneceği için deterjanlı bir bezle silinmelidir. Uzun süreli temizlik yapılmadığında kızaklar üzerinde oluşan kireçler kapağın hareketini zorlaştırır.

Öztiryakiler Bulaşık Makinesi Periyodik Bakım;

Öztiryakiler bulaşık makinesi bakımı tüketici tarafından yapılır. Ayda en az bir defa, makinanın her kullanım sonrası yapılması gereken temizlik ve bakımı yapıldıktan sonra, makina yıkama yapmaya hazır halde iken ve makina ya bulaşık verilmeden yıkama tankına 1/2 KG kireç çözücü ilave edilerek makinanın en az ½ saat yıkama işlemi yapması ve kendi kendini temizlemesi sağlanmalıdır. Daha sonra içindeki su boşaltılarak makinaya yeniden su aldırılmalı hiçbir ilave yapılmadan yine ½ saat yıkama yaptıktan sonra içindeki su boşaltılarak makina yıkamaya hazır hale gelecektir.

Cihazınızı uzun süreli kullanılmama durumunda boiler içerisinde kalan suyu boşaltmanız gerekmektedir. Bunun için cihazın alt tarafındaki tapayı (boiler tankının tapası) açarak suyun boşalmasını sağlayın. Aksi taktirde suyun içerde uzun süreli kalması, rezistanslarınıza zarar verebilir. (tortu, partiküller vs.)

Oluşabilecek Arızalar ve Giderme Yolları;

SERVİS ÇAĞIRMADAN ÖNCE AŞAĞIDAKİ KONTROLLERİ YAPINIZ;

  1. Elektrik bağlantısı doğru yapılmış mı?
  2. Cihaza elektrik geliyor mu? Elektrik tesisatındaki sigorta sağlam mı?
  3. Cihazın kapağı tam olarak kapanmış mı?
  4. Tesisatta su var mı? Su vanası açık mı?
  5. Deterjan dozer pompası çalışıyor mu? Deterjan bidonları dolu mu?

Eğer bütün kontroller tamam ise 0216 606 17 65 - 0530 942 62 45 numaralı çağrı merkezini arayıp, servis kaydınızı oluşturabilir ya da servis formunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.


CM Teknik 25 Kasım 2016 CumaOkunma Sayısı (6620)Sayfayı Yazdır

Yeni Endüstriyel Yazılar
Endüstriyel Kahve Makineleri ArızalarıEndüstriyel Kahve Makineleri Arızaları27 Nis 2022 Çarşamba

Endüstriyel kahve makineleri arıza nedenleri ve çözümleri hakkında bilgiler.

Endüstriyel MutfakEndüstriyel Mutfak04 Oca 2022 Salı

Endüstriyel mutfak ekipmanları faydaları, kullanım alanları ve endüstriyel mutfak cihazları hakkında bilgiler.

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve ÖzellikleriMaksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve Özellikleri27 Nis 2021 Salı

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanım talimatları, arıza çeşitleri ve sebepleri, maksan fırın bakım, temizlik ve onarım önerileri

Whatsapp iletişimWhatsapp İletişim