Müşteri hizmetleri

25 Kasım 2016 Cuma
Öztiryakiler Bulaşık Makinesi Montaj Ve Kullanımı
Öztiryakiler Bulaşık Makinesi Montaj Ve Kullanımı

Montaj talimatına uygun şekilde elektrik bağlantıları, pis ve temiz su bağlantıları yapılır. Giriş ve çıkış tezgahları kullanılacaksa montajı yapıldıktan sonra bulaşık yıkama makinesi kullanıma hazırdır

Makinanın çalıştırılması için kumanda panosu üzerindeki “ Açma Kapama “ anahtarına basılır. Makina otomatik olarak su almaya başlayacaktır. Makina yeterli seviyede su aldığında yıkama suyu sıcaklığı 55°C ‘a çıkacaktır. Yıkama suyunun ortam sıcaklığı 20°C olması şartlarında su alma otomatik olarak duracak ve ısıtma sistemini devreye sokarak suyun ilk ısıtma süresi yaklaşık 25-30 dakika sürecektir.

Boiler suyu ısındıktan sonra “Boiler ikaz lambası” sönecektir. “ Depo ikaz lambası” yanacaktır. Depo ikaz lambası söndükten sonra, makinanın bulaşık yıkamaya hazır olduğunu haber verecektir. “Yıkama başlatma anahtarı”na basılarak yıkama başlatılır. Bu lambalar sönmeden yıkama yapılmamalıdır. Aksi taktirde temiz bir yıkama gerçekleşmez. “Program ikaz lambası”, program süresince yanacaktır.

Makineye otomatik olarak deterjan alınmasını temin eden sıvı deterjan dozeri monte edilmiş ve çalışır durumda ise her yıkama işleminde deterjan makinaya otomatik olarak alınacaktır.

KULLANILDIĞI YERLER : Restaurantlarda, turistik tesislerde, endüstriyel mutfaklar, fabrikalar, pastaneler ve toplu yemek servisi veren işletmelerin mutfaklarında bulaşık yıkama amaçlı olarak kullanılır. Makinada sadece yemek ön hazırlık, yemek yeme ekipmanları (tabak, çatal, kaşık, bıçak, bardak, servis tepsileri v.b.), servis ekipmanları (kepçe, kevgir, spatula, maşa v.b.) yıkanır.

NOT : Kullanım amacı dışına çıkmayınız. Makine güvenlik ve teknik şartlarını bilen ve kullanım kılavuzunu okumuş biri tarafından kullanılmalıdır.

CİHAZIN KULLANIMI

Deterjan manuel olarak kullanılacaksa “Boiler ikaz lambası” ve “ Depo ikaz lambası” söndükten sonra makinanın su tankına 1 çay bardağı köpüksüz bulaşık yıkama makinası deterjanı atılmalı ve her 10 sepetlik yıkama işleminde 1 çay bardağı köpüksüz bulaşık yıkama makinası deterjanı yıkama tankına ilave edilmelidir.

Makinada yıkanacak bulaşık; önce bir fırça veya süngerle kaba artıklarını sıyırıp, tazyikli su altında sprey ünitesi ile yıkandıktan sonra bulaşık sepetlerine dizilerek makineye verilmeli ve makinanın kapağı kapatılmalıdır. Aksi takdirde kaba atıklar kırıntı süzgeçlerini, yıkama ve durulama kollarını tıkar. Bu ön yıkama işleminde kesinlikle deterjan ve sıcak su kullanmayınız

Kumanda paneli üzerindeki “Program seçme anahtarı” bulaşıkların kirliliğine göre 40,90,120 saniyelik konumlardan birine getirilerek program seçimi yapılır ve kapak kapatılarak yıkama başlatılır.(Örnek olarak;çok kirli,yapışmış yağlı yüzeyli tabakların 120 saniyelik programda çalıştırmanızı öneririz. Az kirliler ve bardak yıkama için de 1. ve 2. programları öneririz. Bu programda durulama suyu sıcaklığı 55°C‘ye kadar düşebilir.)

Yıkama işlemi başladığında “Program ikaz lambası” yanacak ve yıkama işlemi bittiğinde sönecektir. Yıkanmış bulaşıklar makinadan çıkarılmaya hazırdır.

İkinci ve daha sonraki yıkamalarda bulaşıklar aynı şekilde temizlenerek sepetlere dizilip makinaya verilerek kapak kapatıldıktan sonra program otomatik olarak başlayacak ve bir önceki yıkama işlemleri sırasıyla yapılacaktır.

Temizlenmiş olarak makinadan çıkan bulaşıklar yaklaşık 30 sn bekledikten sonra sepetlerden alınıp temiz olarak bekleyecekleri raflara yerleştirilmelidir.

Makinadan iyi verim almak ve makinaya arıza vermemek için bulaşık türüne uygun sepetler seçilmelidir. Özellikler çatal, kaşık ve bıçaklar kendi sepetlerinde yıkanmalıdır.

Cihazla birlikte verilen sepet dışında (orjinal olmayan) farklı tiplerdeki sepetler ve kırık sepetler kullanılmamalıdır.Yıkama basketi içerisine konan malzemelerden küçük boyutlu olanlar (çay,kahve kaşıkları v.s.)basketten düşerek yıkama kollarının dönüşünü engelleyecektir,bu da yıkama kollarını kırabilir

Makinanın su alma, yıkama, durulama işlemleri sırasında herhangi bir nedenden dolayı kapağı açılırsa yıkama işlemi duracaktır

Makina uzun bir süre çalıştırılmadığı taktirde,çalıştırılmadan önce temizlenmeli, kablo bağlantıları kontrol edilmeli,durulama pompası arka kısım soğutma pervanesi tornavida yardımı ile 20-25 tur çevrilmelidir.

Kırıntı süzgeçleri ve emiş filtresi çıkmış durumda iken ASLA YIKAMA YAPMAYINIZ. Aksi takdirde tabaklar üzerindeki kaba partiküller cihaza zarar verir. Kırılan veya kullanılamaz durumdaki kırıntı süzgeçleri ve emiş filtrelerini yetkili servisimizden temin ediniz.


CM Teknik 25 Kasım 2016 CumaOkunma Sayısı (9448)Sayfayı Yazdır

Yeni Endüstriyel Yazılar
Endüstriyel Kahve Makineleri ArızalarıEndüstriyel Kahve Makineleri Arızaları27 Nis 2022 Çarşamba

Endüstriyel kahve makineleri arıza nedenleri ve çözümleri hakkında bilgiler.

Endüstriyel MutfakEndüstriyel Mutfak04 Oca 2022 Salı

Endüstriyel mutfak ekipmanları faydaları, kullanım alanları ve endüstriyel mutfak cihazları hakkında bilgiler.

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve ÖzellikleriMaksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve Özellikleri27 Nis 2021 Salı

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanım talimatları, arıza çeşitleri ve sebepleri, maksan fırın bakım, temizlik ve onarım önerileri

Whatsapp iletişimWhatsapp İletişim