Müşteri hizmetleri

22 Aralık 2016 Perşembe
Endüstriyel Fritöz Makineleri Kullanımı
Endüstriyel Fritöz Makineleri Kullanımı

Sanayi Tipi Fritözlerde güvenli verimli ve aksaksız bir kullanım için uygun bir kurulum şarttır. Sanayi Tipi Fritözler derin yağda kızartma yapmak için üretilirler. Endüstriyel Fritözler termosta tik kontrollü olup yağın alev almaması için 230° lik ısıl koruyucu ile donatılmışlardır. Sanayi Tipi Fritözlerde yağ çalışma sıcaklığı 200 ° yi geçmemelidir. Sanayi Tipi Fritözlerde genellikle yarı katı – yarı sıvı yada katı yağlar kullanılmaktadır.


Bu yağların normal bitkisel yağlara oranla ömürleri daha uzundur. İyi bir Sanayi Tipi Fritözde 1 lt yağda 100 gr. dondurulmuş patates, 1 kW enerji ile pişirilmektedir. Sanayi Tipi Fritözde pişirme süresi bu tip gıdalarda 3 dk’yı geçmemelidir.
Sanayi Tipi Fritözler set üstü veya dolaplı yapılabilir. Sanayi Tipi Fritözlerin bazı modellerinin kontrol düzen sistemi elektronik kontrollü ve zaman ayarlı olabilir.

Endüstriyel Fritözü kullanacak kişinin cihazın endüstriyel kullanım için üretilmiş olduğunun bilmelidir. Endüstriyel Fritözün kullanım şeklini iyice bilmeli kızgın yağ ile çalıştığına dikkat edilerek çalıştırılması gerekmektedir.

Cihazınızın Garanti Dışına Çıkmaması İçin aşağıdakileri uygulayınız;

  • Cihazınızı kesinlikle Topraklı prizde ve 220 Volt elektrikle kullanınız.
  • Cihazınızı; kesinlikle içerisinde yağ yokken çalıştırmayınız,bu durumda rezistansı arıza yapacaktır, bu tip arıza durumlarında cihaz garanti dışıdır.
  • Cihazın kablosunu keserek uzatmayınız veya uzatma ara kablosu ile kullanmayınız, elektrik priziniz uzaktaysa ehliyetli bir elektrikçiye cihaz yakınına priz koydurunuz.

Endüstriyel Fritöz

Endüstriyel Fritöz temizliğini uygun yağ çözücü deterjanla yaptıktan sonra kuru bir bez ile kurulanması gerekmektedir. Elektrik bağlantılarının olduğu bölümlere su kaçırmadan temizleyiniz.

Temizlemiş olduğunuz cihazınızın içerisine sepetini yerleştiriniz ve içerisine kızartma sepetinin yarısına gelecek şekilde temiz kızartmalık yağ koyunuz, daha az yağla fritözü kesinlikle çalıştırmayınız, yağın aşırı ısınarak alev almasına sebebiyet verebilirsiniz.
Endüstriyel Fritöz de bakteri oluşumlarını engellemek için ve gerekli hijyeni sağlamak amacıyla periyodik olarak belirli aralıklarda revizyon veya bakımının yapılması önemle tavsiye edilir.

  • fritöz nasıl temizlenir
  • fritöz ilk kullanımı
  • patates kızartma makinesi fiyatları sanayi tipi

Güvenliğiniz için, cihazı bağlı olduğu şebeke hattındaki sigorta kutusuna 30 miliamperlik kaçak akım sigortası konulmalıdır.
Cihaz üstündeki ısı derecesi sıcaklık ayar termostatını (tercihen 160 - 180 derece) uygun kızartma sıcaklığına ayarlayınız.Ayarladığınız ısıtma derecesine gelince cihazınız kendiliğinden otomatik yapıp duracaktır.

Kızartma işleminiz bittiğinde sepeti tutma kulbundan tutup kaldırınız kızarmış ürünler üzerindeki yağ süzülünceye kadar bekleyiniz. Yağlar süzüldükten sonra kızarmış ürünleri servis edebilirsiniz.
Devamında kızartma işlemi yapmayacaksanız, elektrik tasarrufu ve çabuk tekrar kullanmaya başlayabilmeniz için termostat sıcaklı ayarını 80 ila 100 derece arasına düşürünüz.

Uzun süreli kızartma işlemi yapılmayacaksa kızartma ısı derecesini termostattan 0 konumuna getirerek cihazı kapatınız, çok uzun süreli duracaksa fişini de prizden çekiniz. Arızalı cihazınıza kesinlikle yetkisiz kişilerin müdahale etmesine izin vermeyiniz.

Arıza durumlarında ücretsiz çağrı merkezimizi arayarak servis kaydı oluşturunuz.

İrtibat telefonu: 0216 606 17 65


CM Teknik 22 Aralık 2016 PerşembeOkunma Sayısı (9850)Sayfayı Yazdır

Yeni Endüstriyel Yazılar
Endüstriyel Kahve Makineleri ArızalarıEndüstriyel Kahve Makineleri Arızaları27 Nis 2022 Çarşamba

Endüstriyel kahve makineleri arıza nedenleri ve çözümleri hakkında bilgiler.

Endüstriyel MutfakEndüstriyel Mutfak04 Oca 2022 Salı

Endüstriyel mutfak ekipmanları faydaları, kullanım alanları ve endüstriyel mutfak cihazları hakkında bilgiler.

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve ÖzellikleriMaksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve Özellikleri27 Nis 2021 Salı

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanım talimatları, arıza çeşitleri ve sebepleri, maksan fırın bakım, temizlik ve onarım önerileri

Whatsapp iletişimWhatsapp İletişim