Müşteri hizmetleri

27 Kasım 2017 Pazartesi
DW-1000 Giyotin Tipi Bulaşık Yıkama Makinesi Kullanım Talimatı
DW-1000 Giyotin Tipi Bulaşık Yıkama Makinesi Kullanım Talimatı

DW-1000 Giyotin Tipi Bulaşık Yıkama Makinesi Kurulum ve Kullanım talimatları

Cihaz özellikleri:

  • Kapak kapandığında çalışan otomatik yıkama sistemi
  • Kabin içerisinde altta ve üste olmak üzere çift yönlü aktif kol sistemi
  • Otomatik parlatıcı pompası(opsiyonel)
  • Yoğun kullanımlarda dahi tüketici dostu olan enerji tüketim değerleri
  • Tak çalıştır şekilde prize bağlanarak çalıştırma imkanı
  • paslanmaz çelik gövde ve şase
  • Yüksek kalitede paslanmaz çelik ısıtıcılar
  • Dönen yıkama kolları
  • Dört (4) tip yıkama programı
  • Kapağın kapatılmasıyla başlayan yıkama döngüsü
  • Otomatik dolan yıkama tankı
  • Emniyet termostatlı ısı kontrolü
  • Kullanıcı dostu basitleştirilmiş kumanda arayüzüYüksekliği ayarlanabilir ayaklar
  • Drenaj ve parlatıcı pompası bağlanabilme imkanına sahiptir.

Alınması Gereken Önlemler:

  • Cihazın kurulumu ve devreye alınmasından önce emniyet, kullanım ve cihazın bakımı hakkında önemli bilgiler içeren talimatları dikkatli bir şekilde okuyunuz.
  • Cihazın tekrar satılması ya da yer değiştirmesi durumunda kullanıcıları veya gelecekteki sahipleri tarafından kullanılmak üzere kullanıcı kitabını güvenli bir yerde saklayınız.
  • Bu cihaz kesinlikle bulaşık yıkama (tabak,çatal,kaşık) amacıyla tasarlanmıştır. Başka tür malzeme ya da nesne yıkamaya uygun değildir
  • Cihaz sadece eğitimli personel tarafından kullanılmalıdır
  • Cihazı basınçlı su ile yıkamayınız.
  • Cihazı kullanan kişilerin gerekli tecrübe ve bilgiye sahip olmaları gereklidir. Aksi durumda bu tip kullanımdan doğan kusurlar ve zararlar kişilerin kendi sorumluluğundadır.
  • Cihaz arızalı ya da çalışamaz durumda ise kullanmaya çalışmayınız.
  • Onarımlar sadece orijinal yedek parçalar kullanılarak yetkili servis personeli tarafından yapılmalıdır. Bu yükümlülüğe uyulmaması, cihazın güvenliğini tehlikeye atar ve garantisini geçersiz kılabilir.

Kurulum Talimatları:

MONTAJ YERİ : Cihaz yalnızca yeterince havalandırılmış kurulum alanlarına monte edilmelidir.
Cihazın bulunduğu yerin üstünde gerekli olması durumunda bir davlumbaz ve tahliye fanları bulunmalıdır.

CİHAZI YERLEŞTİRME : Cihaz ambalajından çıkarın dikkatlice dış gövde saçları üzerindeki koruyucu filmi çıkarın. Paneller üzerinde kalan yapıştırıcı artıklarını gidermek için uygun birsolvent kullanabilirsiniz.
Koruyucu filmi çıkarın ve ambalaj malzemesinin etrafa dağılmamış olduğundan emin olun. Ambalaj malzemesini uygun imha yöntemleri ile imha edin. Makinenin kurulum esnasında sol ve sağ tarafında en yakın 10 cm kalacak şekilde boşluk bırakılmalıdır.
Düz bir yüzey üzerinde cihazı konumlandırmak ve gerekirse ayaklar vasıtası ile bulunduğu ortamın özelliklerine göre yüksekliğini ayarlamak gereklidir.

DW-1000 Giyotin Tipi Bulaşık Yıkama Makinesi
DW-1000 Giyotin Tipi Bulaşık Yıkama Makinesi

ELEKTRİK BAĞLANTISI : Cihaz, gerekli yönetmeliklere uygun olarak elektrik şebekesine bağlı olması gerekmektedir.
Cihazı elektrik şebekesine bağlamadan önce cihazın bilgi plakasında gösterilen gerilim ve frekansının mevcut güç kaynağı ile uygun olduğundan emin olun.
Cihaz bir H05-RN-F tipi kablo kullanılarak kalıcı fişli bir kablo ile makinenin yakındaki prize bir prize bağlanmalıdır
Bakım sırasında açık konumda kitlenebilir aygıtlar cihazın önünde kurulu olmalıdır (kilitli fiş, anahtar ya da benzeri kilitlenebilir aletler)
Cihazın bağlı olduğu prizde mutlaka topraklama hattı bulunmalıdır. Aksi durumda Yetkili Servis tarafından ürünün montajı yapılmayacaktır
Ayrıca cihaz bir eş potansiyellik sistemine bağlı olmalıdır.
Cihazın bağlı olduğu priz hattın sadece cihaza ait yük için 32 A lik bir sigorta bulunmalıdır
Güç kaynağı kablosunu bağlamak için,güç kablosu çıkışı cihazın sağ arka alt kısmındadır
Prize bağlamaya uygundur.
Cihazın bağlı olduğu hatta ana panoda 30 mA kaçak akım rölesine sahip bir sigorta sistemi bulunmalıdır.

SU ŞEBEKE BAĞLANTILARI: Şebeke suyu makinenin su giriş ağzına makine ile birlikte verilen hortum yardımıyla montajlanacaktır. Su akışının tıkanmaması için makinenin su giriş hortumundan ileri bir noktaya filtre takılması tavsiye edilir.
Su girişi max.4 bar basınçlı ile bir içme suyu kaynağına bağlı olmalıdır.

SU TAHLİYE SİSTEMİ: Makine içerisindeki suyun tahliyesi kazanın ön kısmında yer alan gider tıpası yardımıyla pis su hattına akmaktadır. Bu hattın düzgün çalışabilmesi için makinenin bulunduğu yerin gider seviyesinden yukarıda olması şarttır. Tüm tahliye hattı boyunca katlanma ve kıstırma için metal borular üzerinde hortum ve dirsekleri kontrol edin ve tahliye hattı sisteminde su toplanmasını önlemek için 5° en az eğim olduğundan emin olun.

Önemli: Cihazın altındaki havalandırma durumunun uygun olmasına ve pis su tahliye sisteminin aktif çalışıyor olmasına dikkat ediniz.

TALİMATNAME:

CİHAZIN AÇILMASI


Cihazı açmadan önce, cihazın topraklama hattına ve güç kaynağına bağlı olduğundan emin olun. Su açma/kapama vanasınıda mutlaka açık konuma getiriniz.

Makinenin kapağının kapalı olduğundan emin olunuz .“A” anahtarı sağa çevrilerek on konumuna alınır. “E” numaralı güç lambası yanar. Makine su alma işlemine başlayacaktır. Su alma işlemi sonunda cihaz otomatik olarak su ısıtma işlemine başlayacaktır. Isıtma işlemi tamamlandığında “D” sıcaklık lambası yanacaktır.

Bu makinenin yıkama işlemine hazır olduğunu göstermektedir. Bu durumda yıkanacak kirli bulaşıklar sepete yerleştirilerek sepet ile birlikte makine kapağı kaldırılarak makine içerisine yerleştirilecektir. Sepet yerleştirildikten sonra makinenin kapağı tekrar kapatılacaktır. Bulaşıkların kirliliğine göre uygun program seçilir. (program süreleri P1=1dk , P2=1.5dk ,P3=2 dk, P4=3 dk) Bu işlemden sonra makine yıkama işlemine başlayacaktır.

Bu işlem esnasında “C” numaralı yıkama lambası yanacaktır. Söndüğünde yıkama işleminin sonlandığı anlaşılır. Fakat makine 5 sn’lik bir bekleme süresinin ardından 15-20 sn aralığında bir durulama işlemine geçecektir. Bu işlem tamamlandıktan sonra makine içerisinde yıkanmış olan bulaşıklar kapak açılarak alınabilir.

  • Makine içerine kaba artıklardan arındırılmış bulaşıkları koymaya gayret gösterin. Bu yıkama performansını önemli ölçüde etkileyecektir.
  • Makine ilk kullanımda suyunu ısıtmamış ise yıkama işlemine geçilmesi olumsuz bir durum oluşturacaktır. Kullanılan temizleyici kimyasalların ısınmayan su ile reaksiyonu sonucu makine içerisindeki yıkama suyu köpüklü hale gelecektir.
  • Makine parlatıcı dozajlama işlemini dâhili bir parlatıcı pompası vasıtasıyla kendiliğinden gerçekleştirecektir. Bu konuda yetkili servis tarafından bilgi edinebilirsiniz.
  • Makine deterjan dozajlama işlemini harici bir pompa ile yapmaktadır. Bu işlem için kullanıcı harici bir pompa temin edecektir. Deterjan bağlantısı için dozajlama ve elektriksel bağlantı uçları makine üzerinde işaretlenmiştir.

CİHAZIN KAPATILMASI

Gün sonunda yıkama işlemi sona erdiğinde öncelikle cihazın “A” numaralı anahtarı kapalı konuma getirilmelidir. ”E” numaraları güç lambasının söndüğünden emin olunmalıdır.Bu basamaklar yerine getirildikten sonra cihazın içerisindeki su boşaltılmalıdır. Bu işlem kullanıcı tarafından makine içerisindeki gider tıpasının çekilmesi vasıtasıyla gerçekleştirilecektir. Bu işlem göz ile takip edilir. Makine içerisindeki su tamamen boşalıncaya kadar tıpayı yerine takmayınız. Bu gözlemlendikten sonra tıpayı mutlaka yerine takınız ve yerine tam oturduğundan emin olunuz. Eğer makine uzun süreli kullanılmayacak ise elektrik bağlantısını kesiniz. Her gün kullanıma başlamadan önce makine emiş filtresi kontrol edilmelidir. Saat yönüne çevrilerek yerinden çıkartılıp su altında temizlenmelidir. Makine çalıştırılırken mutlaka yerine takılı olmalıdır.

BAKIM, MUAYENE, KONTROL VE TEMİZLİK

TEMİZLİK
: zararlı gaz emisyonunu en aza indirmek için, en azından %90 biyolojik ürünler ile cihazı temizleyiniz (gerektiğinde dahili ve dışarıdan)
Makinanın ve çevresinin genel temizliğini Günlük Rutin temizlik yapın

Mekanik koruma, Cihazların sökülen parçaları ve ya gevşeyen parçalar için ve deformasyonlara karşı durumlarını kontrol edin Yıkama kollarının genel temizliğini aylık olarak yapın
Kontrol ve makine yapısı,Herhangi bir kırılma veya deformasyon için mekanik kısımları kontrol ediniz. Etiket ve sembollerin okunabilirlik durumunu ko Elektrik bağlantı kablosu ve fişi kontrol edin (gerekirse Yıllık değiştirin) ve bakımlarını yıllık olarak yaptırın.

BAKIM VE ONARIM

  • Ana güç kaynağına bağlı cihazı prizden çekin ve su musluğunu kapatın.
  • Cihazı basınçlı su ile yıkamayınız.
  • Çelik yüzeyleri temizlemek için klor içeren ürünler kullanmayınız hatta seyreltilmiş olsa bile kesinlikle kullanmayınız.(çamaşır suyu, hidroklorik asit v b.)Yalnızca paslanmaz bakım spreyleri kullanmanız önerilir.
  • Cihazın altındaki zemini temizlemek için aşındırıcı maddeler kullanmayınız.

HATA DURUMUNDA CİHAZI KAPATMA
Hataların görülmesi durumunda cihazı aşağıdaki gibi kapatın:

  • Ana güç kaynağına bağlı cihazı prizden çekin ve su musluğunu kapatın.
  • Üretici tarafından yetkilendirilmiş, eğitimli personele sahip yetkili teknik servis merkezine başvurun.

CM Teknik 27 Kasım 2017 PazartesiOkunma Sayısı (6167)Sayfayı Yazdır

Yeni Endüstriyel Yazılar
Endüstriyel Kahve Makineleri ArızalarıEndüstriyel Kahve Makineleri Arızaları27 Nis 2022 Çarşamba

Endüstriyel kahve makineleri arıza nedenleri ve çözümleri hakkında bilgiler.

Endüstriyel MutfakEndüstriyel Mutfak04 Oca 2022 Salı

Endüstriyel mutfak ekipmanları faydaları, kullanım alanları ve endüstriyel mutfak cihazları hakkında bilgiler.

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve ÖzellikleriMaksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve Özellikleri27 Nis 2021 Salı

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanım talimatları, arıza çeşitleri ve sebepleri, maksan fırın bakım, temizlik ve onarım önerileri

Whatsapp iletişimWhatsapp İletişim