Müşteri hizmetleri

25 Kasım 2016 Cuma
Bulaşık Makinelerinde Amaca Uygun Kullanım
Bulaşık Makinelerinde Amaca Uygun Kullanım

Amaca uygun kullanım, tüm cihazlarda olduğu gibi bulaşık yıkama makinelerinde de son derece önemli bir husustur. Her ürün belirli özelliklere sahiptir ve bu özellikler doğrultusunda kullanılması gerekir. Genel olarak söylenebilecek olan, her model için o modelin kullanma kılavuzuna uyulmasıdır. Aksi taktirde yanlış yahut hatalı kullanımla hem performansta düşüş gözlenebilir hem de ürünlerde arıza durumları ile karşılaşılabilir.

Üretici firmalar tarafından ürünle birlikte teslim edilen bu kılavuzlar dikkatle okunmalı ve saklanmalıdır. Çünkü, ileride bakım ya da temizlik zamanı geldiği zaman ya da herhangi bir soru işareti oluştuğunda tekrar danışmak icap edebilir. Eğer sahip olduğunuz model bardak yıkama makinesi ise ve üretici firma tarafından aksi belirtilmediyse sadece bardak yıkama işlemi için kullanınız. Aynı şekilde çatal-kaşık yıkama üzerine üretilmiş bir modeli de başka amaca uygun kullanmak gerekir. Burada sık yapılan hatalardan birisi de bu ürünlerde tahta kaşık ya da malzemenin temizlenmeye çalışılmasıdır. Tahta mutfak malzemeleri genel olarak makinede yıkanmaya uygun değildir.

Sağlık açısından bakıldığında tahta kaşık ve benzeri malzemenin elde yıkanması ve hemen kurutulması bakteri oluşumunu asgariye indirmek için gereklidir. Benzer biçimde elektronik aksama sahip ısıtıcı ve benzeri malzeme de makinelerde yıkanmaya uygun değildir.

Program seçenekleri oluşturulurken bu tarz beyaz eşya türlerinde bazı konular göz önünde bulundurulmuş olabilir. Örneğin; bardak yıkama programlarının durulama suyu sıcaklığı daha düşük ayarlanmış olabilir. Bunun nedeni, zaman içinde oluşan bardaklardaki bozulmaları daha da geciktirmektir. Dolayısıyla eğer bu tarz özellikte bir ürün kullanıyorsanız sadece bardak yıkayacağınız zaman uygun programı seçmeniz faydanıza olacaktır. Bu durum diğer malzemeler için de geçerlidir.

Geniş ve en doğru bilgi için mutlaka sahip olduğunuz modelin kullanma kılavuzuna bakınız. Eğer kaybettiyseniz markayla irtibat kurarak durumu bildirerek ya bilgi alınız ya da tekrar bu kılavuzdan elde etmeye çalışınız. Böylelikle sanayi tipi bulaşık makinelerinizi daha uzun süre ve yüksek performansla kullanmanız mümkün olacaktır.

Kullanılan temizleyiciler de son derece önemlidir. Temizleyici seçiminde üretici firmaya danışmak faydalıdır. Ayrıca, her malzeme gurubu için o iş için üretilmiş olan temizleyiciler kullanılmalıdır. Örnek olarak alüminyum tepsiler ya da gereçler yıkanacak ise alüminyum için özel olarak üretilmiş temizleyiciler uygun şekilde kullanılmalıdır.


CM Teknik 25 Kasım 2016 CumaOkunma Sayısı (2104)Sayfayı Yazdır

Yeni Endüstriyel Yazılar
Endüstriyel Kahve Makineleri ArızalarıEndüstriyel Kahve Makineleri Arızaları27 Nis 2022 Çarşamba

Endüstriyel kahve makineleri arıza nedenleri ve çözümleri hakkında bilgiler.

Endüstriyel MutfakEndüstriyel Mutfak04 Oca 2022 Salı

Endüstriyel mutfak ekipmanları faydaları, kullanım alanları ve endüstriyel mutfak cihazları hakkında bilgiler.

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve ÖzellikleriMaksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve Özellikleri27 Nis 2021 Salı

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanım talimatları, arıza çeşitleri ve sebepleri, maksan fırın bakım, temizlik ve onarım önerileri

Whatsapp iletişimWhatsapp İletişim